Sandra-Anina Klarić

20141117_184043-1-1

Biografija:

Rođena sam, odrasla i živim u Zagrebu. Razvedena majka jednog djeteta. Po struci bacc.oec. radim u Državnoj upravi. Prve stihove poćela sam slagati još u vrijeme srednjoškolskih dana. Do danas sam napisala tisuće stranica poezije i proze. Prvi puta sam u jesen 2013 godine skupila hrabrost i poslala svoje dvije pjesme na fb portal Književnost uživo. Nakon što su bile veoma dobro prihvaćene od čitalačke publike nastavila sam objavljivat, prvo na stranicama tog portala, a zatim i na fb stranicama Studio TiM gdje sam objavila i svoje prve prozne radove – priče iz moje buduće zbirke priča Chick-lit proze , koje su bile izvrsno prihvaćene, te sam na tu temu dala i svoj prvi intervju tzv. paralelni slalom Studija TiM. U ljetnom izdanju 2014 godine, e-časopisa Književnosti uživo uvrštene su moje četri pjesme, a u jesenskom jedna. Istovremeno u jesen 2014 godine pridružujem se Kulturi snova u izdanju prve fb Antologije, te nastavljam objavljivati na stranicama grupe. Potom se zahvaljujući Kulturi snova predstavljam sa svoje dvije pjesme na Međunarodnom književnom festivalu u Rijeci . Pjesme mi još izlaze u dvije zajedničke zbirke Kulture snova. Povremeno pišem na web portalu Alogoritma “Imaginarij” gdje sam dosada također objavila nekoliko priča, pjesama te analiza na zadane teme portala, jedna od najuspješnijih analiza bila mi je “Žena, majka, kraljica” na temu položaja žena u našem današnjem društvu, koja mi je bila proglašena analizom dana te uz najviše dobivenih tzv. respekata istaknuta više od mjesec dana na zidu portala. Uz Kulturu snova poeziju objavljujem još u devet grupa. Uz zbirku u nastajanju Chick-lit proze (“U ženskoj glavi”) također, koliko mi skobodno vrijeme dozovljava, stvaram, nadam se, buduću zbirke tzv. jezovitih priča ( “Miris kože”, “Kućepazitelj” “Opsjenar”), te dječijih priča (“Izgubljena čarolija”, “Čarobna Lađa”, “Mali luster”), uz još ostale već napisane priče raznih tematika. Ali prije svega do kraja godine voljela bih objaviti svoju prvu samostalnu zbirku poezije, naravno u izdanju Kulture snova.

Bibliografija:

E-izdanje Književnost uživo ljeto 2014 (uskoro izlaze tiskana izdanja) E-izdanje Književnost uživo jesen 2014 Antologijafb pjesnika Kuture snova Svim na zemlji mir veselje -zajednička zbirka Kulture snova Tebi pjesmom za Valentinovo – zajednčka zbirka Kulture snova

 

U ŽENSKOJ GLAVI

Stajao je na vratima kao da čeka baš nju. Pokušavala je, ispod svojih zamagljenih naočala, razaznati izraz njegova lica ali s tolike udaljenosti to nije bilo moguće. Samo je osjetila njegov dug pogled upućen njoj. Čekala je ovaj trenutak danima, a sad kad je tu ostala je nijema, riječi su negdje isčezle. Pod njegovim pogledom sve se topilo, njene misli bile su okupirane tim tamnim očima. Pamtit će taj tren, još dugo vrtjet u glavi svakojake scenarije što je trebala reći i ljutit sama na sebe zašto je tako slaba. U mašti dozivat će ponovni susret i pokušavati ispričat ljubavnu priču.
“…Bit će ondje i prići joj, svojim sezualnim glasom pozvat je na piće. Iskočit će joj srce iz grudi al’ pokušat će ostati pribrana i uz smješak prihvatiti poziv. Dok sjede na suncem okupanoj terasi obližnjeg kafića, dotiče joj ruku i polako se naginje ka njoj. Ona mu uzvraća, ne odmiče se bojeći se da ne primjeti lagani drhtaj koji je uzrokovao njegov dodir. Zna da će sanjati tren kad će te ruke dodirivati njeno tijelo. Al ostaje naoko mirna, ne želi još pokazati svu silinu emocija što je uzburkao u njoj.
Kasnije tog dana šetat će parkom, ona zadrhtat će od zime, a on je privući u zagrljaj da je utopli svojim tijelom. Privit će se uz njega kao puzavica da ga osjeti bar nakratko. Te večeri otpratit će je kući i spustit na usne oproštajni poljubac. Još dugo u noć osjećat će otisak njegovih usana na svojima.
U jedno kišno popodne naći će se u njenoj sobi. Skidat će joj poljupcima kišne kapi s lica. Nježno odmaknut će joj mokri pramen kose i nastaviti toplim usnama istraživati svaki djelić njenog tijela. Prihvatit će igru i krenut u istaživanje njegovog muževnog tijela, jezikom iscrtavati put do njegovih slabina. Uzavrela strast dovest će ih do zajedničkih vrhunaca….”
Kolegice, gdje ste odlutali?
Trgla se. Stajao je pred njom, vragolasto se smiješeći.
Postalo joj je vruće i oblilo je crvenilo, hvala bogu da se ne mogu čitat misli – pomislila je.
Ma ništa, zamislila sam se nešto, svašta se mota po ženskoj glavi -odgovorila je.
Uvijek me zanimala ženska glava, što kažete da odemo na piće iza posla pa da malo protresemo tu temu – veselo je nastavio.
Nasmijala se i vedro odvratila vrlo rado.
Dok joj je kroz glavu prolazila misao “tko kaže da se mašta ne ostvaruje” okrenula se na peti i još uvijek smiješeći se nestala niz hodnik.

GOLA POEZIJA (NE)PJESNIKA

Bacam riječi na papir
plitke
bezoblične
samo nešto
bez veze slažem
ne pjevam o ljubavi
ni o strasti
ni o žudnji
ni o nekoj slutnji
ni o životu
ni o mačkama
ni o psima
ni o odjevnim predmetima
ne klanjam se moru
niti se divim sjaju zvijezda
ne filozofiram
ne plačem zbog gladi u svijetu
ne strahujem za planetu
ne hodam izgubljenim svjetovima
ne lutam prašnjavim cestama
ne tražim smisao u smrti
ne pitam zašto se zemlja vrti
nikog ne ubijam
alkoholom ne opijam
ništa ne brišem
samo malo
bez veze pišem

Bacam crna slova
na papir bijeli
bez ikakvog reda
bez imalo smisla
jer ionako nisam
tako kažu “autoriteti”
baš neki poeta
samo se
malo igram
u šarenim
krajolicima
pjesničkog svijeta….

S.A.K. 16.03.2014. ZGB.

LJUBAV SANJARA

Trgam se u komadiće
i rasipam

sad moj tijelo
svijetli na nebu
u sjaju nebrojenih zvijezda

grleći tebe
mjeseče moj….

S.A.K. 12.08.2014.

ODA MORU

Evo me
s vječnim krikom
lutalice
u niskom letu
hvatam zoru
negdje nad pučinom
bacam se
u zagrljaj moru

Podižem se
u susret suncu
što se iz sna budi
k oblacima se uzdižem s njime
u plesu bijele ptice
stremim natrag dole
gdje me stijena zove
da s nje kličem
prekrasne li slobode
more moje….

S.A.K. 07.08.2014. HV.

ŠETNJA KROZ VRIJEME

Šetači smo
na životnoj cesti
samo u prolazu
mali putnici
kroz vrijeme

Davno
utabanim stazama
svladavamo svoj dio puta
zacrtanom na liniji dlana

Šetači smo kroz vrijeme
do zadnjeg koraka
što nas u vijećnost
odvede…

S.A.K. 30.03.2014. ZGB.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.