Ostali program

KAZALIŠTE 88
  Kazalište Kulture snova zamišljeno je kao „malo“ kazalište do 88 sjedala u kojem bi se promicala djela i glumac face to face sa publikom, ne kao eksperimentalni izričaj već kao vrhunski umjetnički kazališni ugođaj u obliku drame, plesa ili perfomansa. Uradit će se godišnje dvije premijere kazališnih djela sa preko 100 repriza.

IZLOŽBE
 Postavljale bi se male izložbe slika i umjetničke fotografije manje poznatih autora s ciljem otkrivanja mladih talenata.

GLAZBENE SLUŠAONICE
 Dva puta tjedno organizirale bi se glazbene slušaonice, od čega bi jednom tjedno nastupali neafirmirane grupe različitih glazbenih pretenzija od jazza do filmske glazbe.

IZDAVANJE ČASOPISA
 Časopis će objavljivati pjesme poznatih i manje poznatih pjesnika i prozaista a svaki broj će biti zastupljen s jednim poznatim i priznatim hrvatskim pjesnikom te jednim iz svijeta.
Naklada časopisa tiskat će se u 3000 primjeraka s tendencijom rasta tiraža rastom članova Kluba Kulture snova.
Kultura snova će za suradnike uzeti priznate hrvatske književnike te tražiti suradnike izvan hrvatske za određene tematske brojeve.
U Hrvatskoj je vidan nesostatak informacija kao i objavljivanja poezije i kratke priče što je potaklo ovaj proejkt kako bi širili pisanu riječ ne samo našim članovima Udruge već i šire.

 Časopis će biti međunarodnog karaktera u kojemu će se objavljivati poezija i kratka priča iz cijele regije, ali i autora iz europe pa i svijeta.

     TEHNIČKI PODACI:

1. Časopis se predviđa formata A4
2. Broj stranica 32
3. 4 stranice u boji
4. Tisak na sjajnom papiru (kunzdruk)
5. Dvomjesečnik ( 6 puta godišnje)
6. Tiraž 2000 kom
7. Besplatan primjerak za članove Kluba snova.

ORGANIZIRANJE PJESNIČKIH VEČERI I PROMOCIJA
 Kultura snova održavat će jednom tjedno pjesničke večeri u kojima će se predstavljati pjesnici sa svojom poezijom.
U sklopu pjesničkih večeri predstavit će se i promocije zbirki koje će izdati Kultura snova, ali isto tako će predstavljati i u goste dovoditi i
druge umjetnički vrijedne autore i predstaviti njihove knjige.
Predviđeno je 48 pjesničkih večeri
Sve promocije pratit će Radio snova.

ORGANIZIRANJE KNJIŽEVNIH MANIFESTACIJA
 Međunarodni pjesnički festival MORE NA DLANU, održan je ove godine u MARINI i TROGIRU od 5.- 6. kolovoza 2012. a u sklopu i suradnji sa Knjižara brod – Brod kulture.
Na Festivalu je sudjelovalo 28 pjesnika iz Hrvatske i Europe.

Slijedeće godine Festival će se održati od 20.- 23. lipnja 2013. u Biogradu/NM.
Na festival će biti pozvano 50 pjesnika iz Hrvatske i ostatka svijeta. Tom prigodom tiskat će se zajednička zbirka 100 pjesnika od kojih će 50 sudjelovati na festivalu.
Cilj Festivala je promicati pjesmu kao poseban izričaj ali i hrvatski kulturni turizam kao i razmjenu iskustava uz druženje i širenje međunarodnog prijateljstva.

Kultura snova kao organizator za pjesnike osigurat će smještaj i večere.
Troškove puta sudionici snose sami.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.