Poziv pjesnicima – Zagreb na dlanu

5. Međunarodni pjesnički festival

ZAGREB NA DLANU

25. i 26. lipanj/juni 2021. godine

S poštovanjem vas pozivamo da pošaljete pjesmu na ovaj javni Poziv za zajedničku zbirku ZAGREB NA DLANU

Vjerujemo kako će se problem pandemije smiriti i da ćemo Festival održati kako smo planirali te pri slanju pjesme OBAVEZNO navedete – želite li DOĆI i biti sudionik jubilarnog 5. Međunarodnog pjesničkog festivala ZAGREB NA DLANU.

– Na Festivalu dodijelit ćemo Povelju za najbolju pjesmu festivala- Proglasit ćemo i dodijeliti povelju za najbolje prozno i pjesničko djelo izdano u nakladi Kulture snova za sezonu 2020./2021.

UVJETI:- KRAJNJI ROK ZA SLANJE PJESAMA – 20. 6. 2021. godine.- Pjesmu poslati na e-mail: [email protected]

TEMA:Slobodna. – Šalje se jedna pjesma (prored 1) ne duža od 26 redova s naslovima i proredima kao ni širina pjesme više od 50 znakova s proredima i interpunkcijama te sa svim znakovima đ,dž, č, ć, ž.U koliko pjesma bude duža ili šira i pređe na drugu stranu, naplatit će se dupla participacija.

– Obavezno iznad pjesme staviti IME I PREZIME, ULICA I BR. MJESTO I BROJ POŠTE.

– U predmetu e- maila obavezno navesti ime i prezime i naslov pjesme

– Osim hrvatskog, srpskog i bosanskog jezika, pjesme koje su na nekom drugom jeziku moraju imati prepjev na hrvatski jezik. Pjesme na hrvatskim narječjima ne moraju imati prevode.

– Pjesme se mogu slati iako su već ranije objavljene na Fb, ali ne i one koje su već objavljene u nekom zborniku.

– Vaša pjesma će biti otiskana u knjizi iako niste u mogućnosti doći na Festival ako ispoštujete sve Uvijete Poziva.

Participacija s poštarinom za Hrvatsku 100 kn za BiH 16 KMza Srbiju 1.270 RSD za Makedoniju 660 MKDZa europske i ostale države 25 Eura s poštarinom.Za članove Kulture snova iz Hrvatske koji su platili članarinu za 2021. godinu iznosi 80 kn. (Članarina za 2021. godinu iznosi 100 kn)Ako se vaša pjesma uvrsti u zajedničku zbirku, način uplate poslat ćemo vam na vaš e- mail.

Poziv je javan i svi imaju pravo odazvati se ako se slažu s Uvjetima Poziva bez obzira bili označeni u Događaju/Objavi ili ne. Organizator si daje za pravo pozvati pjesnike i izvan ovoga Poziva.

S poštovanjem,U Zagrebu, 2.6.2021.

Za KULTuru sNOVA: Zdravko Odorčić

https://www.facebook.com/events/1922371331264760